Psk. Dan. Enes Karaosmanoğlu
Psk. Dan. Enes Karaosmanoğlu
Psikolojik Danışmanım! Aile Danışmanıyım! Pedagogum! Akademik Danışmanım! Öğrenci Koçuyum!
Psk. Dan. Enes Karaosmanoğlu

Blog

Online Terapi İçin 5 Neden!

Online Terapi İçin 5 Neden!

Online Terapi İçin 5 Neden!

Her insan bazen psikolojik desteğe ihtiyaç duyar.
 
Ciddi bir olay olmadığı sürece genel itibari ile herkesin hayatı bir biçimde yolunda gider. Bazen tadımızı kaçıracak şeyler illa ki olur, istemediğimiz durumlarla yüz yüze gelebiliriz. Fakat insan her şeye alışır; yaşanan tatsızlıklar, karşılaşılan problemler elbet bir biçimde unutulur ve her şey yoluna girer. İnsan, hayatına kaldığı yerden devam etmede gerçek anlamda ustadır.
 
Fakat bazı zamanlarda yaşamımızdaki olaylardan ötürü o kadar bunalır ve stres altına gireriz ki tecrübeli bir psikologla yapacağımız kısa bir görüşme bile bizlere ilaç gibi gelebilir. Hatta online terapi ile tanıştıysanız tek bir tuşla terapiste bağlanıp arzu ettiğiniz zaman bile içinizi dökebilirsiniz.
 
Uzman bir terapistle yapacağınız sohbetlerde dilediğiniz gibi içinizi dökebilirsiniz ve daha mutlu, huzurlu, verimli bir hayata sahip olmak için ihtiyaç duyduğunuz strateji ve adımları öğrenerek uygulamaya başlayabilirsiniz.

 

Neden Online Terapiyi Tercih Etmeliyiz?


Online terapi yönteminin tercih edilmesinin çok çeşitli sebepleri bulunuyor. Online terapiyi yüz yüze terapiden ayıran ana özelliği; zaman, mekân ve terapi ortamının çok esnek seçenekli olması kabul ediliyor.

 

Ulaşım ve İkamet Sorunu Yok;

Kırsal kesimde yaşamakta olan ve genel olarak büyük şehirlerde bulunan terapistlerden uzak şehir ve kasabalarda yaşayan insanların terapi için ulaşım zahmetine ve masrafına katlanarak yüz yüze terapiye başlaması ve seanslara gitmesi sorun oluşturmaktadır. Fakat online terapi yönteminde kalifiye online psikolog ile fiziksel olarak ne kadar uzakta olursanız olun terapi seansları problemsiz bir biçimde devam edebilmektedir.

Çünkü coğrafi konum farklı olsa da uygulamalar iletişim çok basit ve hızlı olmaktadır. Bu avantaj sayesinde pek çok kişi online terapi yöntemini tercih ediyor.

 

Dezavantajlı Bireyler İçin Kolaylaştırıcı Çözüm;

Yürüyemeyen birisi ya da değişik bir fiziksel engeli olan birey, yüz yüze terapist ofisini ziyaret etmek için bir hayli zorlanır. Hatta ona destek sağlamak için en az bir kişi daha gerekir. Destek almak isteyen "Dezavantajlı Bireyler" ya da dış dünyaya çıkmaya çekinen kişi değişik bir terapist arayışına girdiğinde ise yine bu arayış ona çok meşakkatli bir durum haline dönüşecektir. Online terapi bu sorunu ortadan kaldırarak dezavantajlı kişiyi zor bir yolculuktan kurtarır.

 

İletişim Kurmakta Zorlanan Kişilere Yardımcı;

Bazı insanlar normal yaşamlarında hiç konuşamaz ya da yabancı insanlarla yüz yüze konuşmakta güçlük çekerler. Bu fonksiyonlarından dolayı psikologla konuşmakta ve problemlerini anlatmakta yetersiz kalırlar. Online terapi, sözlü iletişim problemleri olan herkesin kendilerini daha rahat hissetmelerini sağlamayı başaran alternatif bir iletişim biçimine sahiptir. Online psikolog sayesinde kişiye özel açılmış oturumlarda birey, kendisini rahat hissedecek ortamda bulunduğu için iletişim kurma sorunu büyük ölçüde çözülmüş olacaktır.

 

Kendi Zaman Diliminize Göre Randevu İmkânı;

7 gün 24 saat boyunca online psikolog ile görüşme imkânınız bulunur. Geleneksel yüz yüze terapilerde günlük mesai içinde görüşme yapılabildiği için yoğun bir iş / eğitim yaşamınız var ise programınıza uydurmak biraz zor olabilir. Fakat online terapi sisteminde çok fazla online psikolog olduğu için kendi programınıza uyan bir profesyonel bulmak çok basit ve hızlı olacaktır.

 

Gizlilik Ölçülerinizi Kendiniz Belirleyin;

Maalesef günlük hayat akışı içinde insanların şahsi ve psikolojik problemlerini ikinci bir şahısla paylaşması hiç de kolay olmamaktadır. Psikolojik danışmanlık merkezlerine giden, destek almak isteyen insanlar bu merkezlerde görünmek istememektedirler. Sosyal konumu gereği bu tip yerlerden destek aldığının bilinmesini istemeyen pek çok birey bulunur. Online terapi ile tanışacağınız online psikolog, kimlik bilgilerinize ihtiyaç duymadan problemlerinizi dinler, sizinle ortak bir çalışma yürüterek bu problemlere çözüm bulmanızda yardımcı olur. Tüm bu görüşmeler bütünüyle gizlilik altında ve güvenli bir biçimde yapılmaktadır.

 

Düşük Maliyetli Online Terapi;

Online psikolog ile görüşmek yüz yüze psikolog ile görüşmekten daha az maliyetlidir. Çünkü online psikologların çoğu evden ya da ofislerinden hizmet sunmaktadırlar. Öte yandan online psikologlar, hizmet maliyetlerini düşük tuttuklarından dolayı ticari giderlerini daha kolay karşılar ve bunun neticesinde önemli hayat problemleri hakkında danışanlarına yardımcı olmaya odaklanırlar. 

 

Kendinize Yardımcı Olun;

Bunun gibi örnekleri artan sayıda bireyin online terapi teknolojisine dayanan psikoterapiyle sıklıkla ilişkilendirilen fonksiyonları takdir etmesinin pek çok sebebi bulunuyor. Özgürce ulaşılabilen, bütünüyle size bağlı şekilde kimliğinizi ve sosyal konumunuzu deşifre etmeden psikologla konuşmak istiyorsanız online psikolog seçimine başvuru yapabilirsiniz.

 

Kendinize iyilik yapabilmek için bir sebebiniz var!

Unutmayın birey olarak kendi değerinizi önce siz kendinize verirseniz, siz perspektifinizi, bakış açınızı değiştirirseniz her şey yoluna girer. Kendisine değer vermeyen insana saygı duymak imkansızdır.

Online Terapi ile ilgili merak ettiğiniz konuları veya bu konuda yardım almak için bize ulaşabilirsiniz. Online Terapi veya Muğla Psikolog olarak bizimle iletişime geçebilirsiniz. İsterseniz buraya tıklayarak iletişim seçeneklerimizi görebilirsiniz.  İsterseniz 0(542) 602 3448 numaralı hattımızdan ister Whatsapp ister arayarak ulaşabilirsiniz.

Sağlıklı Günler Dilerim.

Psk.Dan. Enes Karaosmanoğlu

Yorum Ekle