Psk. Dan. Enes Karaosmanoğlu
Psk. Dan. Enes Karaosmanoğlu
Psikolojik Danışmanım! Aile Danışmanıyım! Pedagogum! Akademik Danışmanım! Öğrenci Koçuyum!
Psk. Dan. Enes Karaosmanoğlu

Blog

Muğla Akademik Danışmanlık Ve Öğrenci Koçluğu

Muğla Akademik Danışmanlık Ve Öğrenci Koçluğu

 

Öğrenci koçluğu veya Akademik Danışmanlık derslerden yüksek not alma veya sınav kazanma odaklı değil, öğrenciyi kazanma odaklı yapılan bir koçluk çalışmasıdır.

Ancak hem öğrenci koçluğu kavramı hem de öğrenci koçu olduğunu iddia eden kişilerle ilgili açıklanması gereken bazı doğrular ve giderilmesi gereken bazı yanlış anlaşılmalar vardır.

Öğrencilerin kendilerini tanımaları, güçlü yanlarını ve yeteneklerini keşfetmelerini, hedef koymalarını sağlamaya ve kaynaklarını daha iyi kullanabilmelerine yönelik, yol haritası ve eylem planı yapmalarına destek sağlayan hizmettir.

Tamamen kişinin özelinde oluşturulacak, gizlilik ve etik değerler çerçevesinde sunulan bir programdır.

Öğrencinin okul başarısını artırmayı,

Kendine uygun hedefler seçmesini,

Etkin çalışmayı öğrenmesini,

Zamanı önceliklerini seçerek kullanmasını,

Güçlü yönlerini açığa çıkartması ve kullanmasını,

Doğru iletişim kurmasını,

Kendine güvenini geliştirmesini hedefler.

Her birey başarılı olmak hayallerini gerçekleştirmek ister. Başarılı olmak için, açık, net ve ulaşılabilir hedefler belirlemeli, belirlenen hedeflere odaklanmalı ve hedefleri gerçekleştirmek için azimli olunmalıdır. Hedef belirlemeden başarılı olmak zordur.

Üniversite tercih danışmanlığı, meslek seçimi ve bu meslek doğrultusunda üniversite seçiminde kararsız kalan gençler için özel olarak  yapılandırılmış bir danışmanlık. Bu  programda gençler kendilerine ve gelecek  vizyonlarına en uygun olabilecek mesleği seçerken, bu meslekte onları en iyi şekilde yetiştirecek üniversite seçimini birlikte yapıyorlar. Meslek ve üniversite seçim danışmanlığında doğuştan gelen mesleki yeteneğiniz ve size en uygun meslekler hakkında bilgi veren çeşitli testler ve formlar kullanılır. Bunların sonuçları ve birebir görüşmeler neticesinde uygun meslekler üzerinde konuşulur. Ve ona uygun Üniversite Tercih Listesi Oluşturulur.

Neden Danışmanlık Almalıyım,

Çünkü;

  • Hedef Belirlemek İstiyorum
  • Kendimi Daha İyi Tanımak İstiyorum
  • Başarımı Arttırmak İstiyorum
  • Kendi Sorumluluğu Almak İstiyorum
  • İlişkilerimi Daha İyi Yönetmek İstiyorum

 

Muğla Akademik Danışmanlık, Muğla Tercih Danışmanlığı ve Muğla Öğrenci Koçluğu almak için bizim ile iletişime geçebilirsiniz.

Yorum Ekle