Psk. Dan. Enes Karaosmanoğlu
Psk. Dan. Enes Karaosmanoğlu
Psikolojik Danışmanım! Aile Danışmanıyım! Pedagogum! Akademik Danışmanım! Öğrenci Koçuyum!
Psk. Dan. Enes Karaosmanoğlu

Blog

Sonbahar Depresyonunu Yenmenin 7 Yolu!

Sonbahar Depresyonunu Yenmenin 7 Yolu!

Sonbahar Depresyonunu Yenmenin 7 Yolu!

Sonbaharın solgun yapraklarıyla beraber bizler de sararmış, hüzünlü, hatta ara sıra depresyona girmiş gibi hissedebiliyoruz. Güneş ışınlarının azalmasıyla ve havanın soğumasıyla bu hisler daha da artabiliyor. Renklerinin muhteşemliğini inkâr edemeyeceğimiz sonbaharın bu güzel görüntüsünde hüzünlenip depresif olmamak adına sizlere 7 kolay adım gösteriyoruz:
 


1. Spor.


Sonbaharın tatlı serinliği sizi yürüyüşe davet ediyor! Sonbahar renklerine bürünmüş, sararmış yapraklarla çevrili bir ormanda veya deniz kenarında tatlı esintiler eşliğinde yapacağınız kısa yürüyüşler hem nefes alış verişinizi hem de kalp atışlarınızı düzenlemeye yardım edecektir. Yürüyüşün ardından kendinizi çok daha rahatlamış ve huzurlu hissedeceksiniz.
 

 
2. Bahar Temizliğine Önem Verin.


Belki size klişe gelecektir ama yaşadığımız alanı temiz ve düzenli tutmak bir şeyleri başardığımız hissi uyandırır. Güzel bir bahar temizliğinin ardından sıcacık bir kahve yapın, yumuşacık koltuğunuza uzanın ve bir türlü okumaya fırsat bulamadığınız kitabınızı okumaya başlayın! Sonbahar şimdi daha iyi hissettiriyor öyle değil mi?
 

3. Sosyalleşin.


Grup aktiviteleri aidiyet duygumuzu arttırarak daha pozitif ve enerjik olmamızı sağlar. Spor salonunuzda düzenlenen grup derslerine, gönüllü organizasyonlara hatta grup terapilerine katılarak yalnızlık hissinizi azaltabilir ve yeni deneyimler edinebilirsiniz.
 


4. Takviminizi Planlayın.


Her ay en az bir tane sizi heyecanlandıracak, iple çekeceğiniz bir etkinlik planlayın. Arkadaşlarınızla bir akşam yemeği, sevdiğiniz sanatçının konseri veya bir resim sergisi olabilir. Sizi heyecanlandıran bir beklenti içinde olmak psikolojinizi de olumlu etkiler.
 
 

5. D Vitamini Seviyenizi Ölçtürün.


D Vitamini eksikliği depresyonu tetikler. Özellikle mevsim değişikliklerinde vücut direncimiz düştüğü için fiziksel ve psikolojik hastalıklara daha yatkın hale geliriz. Basit bir kan testiyle kan değerlerinizi ölçtürebilir ve doktorunuzun önerisiyle vitamin eksikliğinizi giderebilirsiniz.
 
 

6. Beslenme Düzeninize ve Yediklerinize Dikkat Edin.


Besin değeri yüksek, daha sağlıklı gıdalar tüketmek beden sağlığımız için olduğu kadar psikolojik sağlığımız için de önemlidir. Ne yersek oyuz diye boşuna söylememişler; daha sağlıklı gıdaların ağırlıkta olduğu öğünlerle kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.
 
 

7. Egzersiz Yapın.


Sevdiğiniz, yaparken eğlendiğiniz türdeki spor aktiviteleri mutsuzluk hissine ve depresyona karşı uygulayabileceğiniz en iyi yöntemlerdendir. Araştırmalar, egzersizin insan vücudundaki pek çok olumlu etkisinin yanında beyindeki endorfin gibi mutluluk hormonlarının da salınımını artırdığını göstermektedir.
 

Sonbahar Depresyonu ile ilgili merak ettiğiniz konuları veya bu konuda yardım almak için bize ulaşabilirsiniz. Online Terapi veya Muğla Psikolog olarak bizimle iletişime geçebilirsiniz. İsterseniz buraya tıklayarak iletişim seçeneklerimizi görebilirsiniz.  İsterseniz 0(542) 602 3448 numaralı hattımızdan ister Whatsapp ister arayarak ulaşabilirsiniz.

Sağlıklı Günler Dilerim.

Psk.Dan. Enes Karaosmanoğlu

Yorum Ekle