Psk. Dan. Enes Karaosmanoğlu
Psk. Dan. Enes Karaosmanoğlu
Psikolojik Danışmanım! Aile Danışmanıyım! Pedagogum! Akademik Danışmanım! Öğrenci Koçuyum!
Psk. Dan. Enes Karaosmanoğlu

Blog

Çocuğum Gerçekten Sağlıklı Gelişiyor mu? (Ankara Gelişim Tarama Envanteri)

Çocuğum Gerçekten Sağlıklı Gelişiyor mu? (Ankara Gelişim Tarama Envanteri)

Çocuğum Gerçekten Sağlıklı Gelişiyor mu?

Çocuğumuzun gelişimi ile alakalı annelerin aklına o kadar çok soru takılıyor ki. Arada sırada bu sorular yumak olup büyüyor ve bir anda kendimizi ‘Çocuğum aslında gelişiyor mu?’ sorusunu sorarken bulabiliyoruz.

Anne olmanın doğasından gelen güdülerinize eşlik eden huzursuzluk, kaygı ve yetersizlik hisleri anneyi etkileyebilmekte ve çocuklarının gelişimleri konusunda kaygı duyabilmektedirler.

Çok sık rastlanan ve olağan bu tarz kaygılar anneleri çokça stres altında ezilmeye mahkûm ediyor. Zira siz sahip bulunduğunuz o çok kıymetli varlığın annesisiniz ve anneler çocuklarıyla alakalı kaygılarında fazlasıyla haklılık gösterirler. Çocuğun hangi alanlarda daha aktif bulunduğunu, hangi alanların geliştirilmesi gerektiğini kavrayabilmek amacıyla uzmanlar çocuğun gelişim sürecini ailenin gözlemlerine dayanarak ölçebilmektedirler.

Uzmanlar çocuğun gelişimini nasıl ölçer?

Çocukların gelişimi objektif olması yönünden detaylı test ve envanterle ölçülür. Ankara Gelişim Envanteri bu gelişim testlerinden en önemlilerinden biridir. Çocuğun doğumundan 6 yaşına kadar olan süreçte rastgele bir vakitte yapılabilir.

Ankara Gelişim Tarama Envanteri (AGTE) neleri ölçer?

-Dil Bilişsel Gelişim

-İnce Motor Gelişim

-Kaba Motor Gelişim

-Sosyal Beceri / Özbakım

AGTE çocuğun bakımını kim veriyorsa o kişiyle yapılır. Bir çocuğu bakım vereninden daha iyi tanıyan kimse yoktur. Çocuğun gelişimine dair her aşamayı testteki sorular ile uzman ile beraber siz yanıtlarsınız. Testin sonuçlarına bakıldığında çocuğunuzun şu anda hangi gelişim basamağında bulunduğu öğrenilir. Böylece çocuğun gelişiminde rastgele bir gerilik saptandığında gereken erken müdahaleye uzman görüşü doğrultusunda yönlendirilirsiniz. Kaygılarınızla baş başa kalıp onları koca bir çığ durumuna dönüştürmektense, bilimsel yollara başvurmanız en sıhhatli teknik olacaktır.

Çocukların gelişim yolculuğunda biz de Psk.Dan. Enes Karaosmanoğlu olarak AGTE programı yapmaktayız. Bilgi ve randevu amacıyla bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Ankara Gelişim Tarama Envanteri ile ilgili merak ettiğiniz konuları veya Ankara Gelişim Tarama Envanteri konusunda yardım almak için bize ulaşabilirsiniz. Online Terapi veya Muğla Psikolog olarak bizimle iletişime geçebilirsiniz. İsterseniz buraya tıklayarak iletişim seçeneklerimizi görebilirsiniz.  İsterseniz 0(542) 602 3448 numaralı hattımızdan ister Whatsapp ister arayarak ulaşabilirsiniz.

Sağlıklı Günler Dilerim.

Psk.Dan. Enes Karaosmanoğlu

 

Yorum Ekle