Psk. Dan. Enes Karaosmanoğlu
Psk. Dan. Enes Karaosmanoğlu
Psikolojik Danışmanım! Aile Danışmanıyım! Pedagogum! Akademik Danışmanım! Öğrenci Koçuyum!
Psk. Dan. Enes Karaosmanoğlu

Blog

Muğla Psikolog

Muğla Psikolog

Bizler ekseriyetle içinde bulunduğumuz vaziyetle başa çıkamadığımızda veya değişik bir bakış açısına ihtiyaç duyduğumuzda bir uzmandan yardım almayı düşünürüz. 

Ruhsal Problemleri hasebiyle psikolog desteği almak isteyen ve uzman arayışına giren pek çok insanın “Google” da “en iyi psikolog”, “en iyi psikoterapist” gibi aramalar yaptıkları gözlemlenmiştir. Bunların dışında bazen “terapist”“psikoterapist”, “aile danışmanı”“evlilik terapisti” gibi daha değişik kelimeleri de araştırıyoruz.  Bazen de bir şehirdeki ruh sağlığı uzmanlarına erişmeye çalışırken “Muğla En İyi Psikolog” veya “En İyi Psikolog Muğla” gibi mahalli araştırmalar da yapıyoruz.

Muğla’da en iyi psikoloğu bulma ile ilgili insanların bilhassa psikoterapi alanında en iyisini bulma isteklerinin orijininde pek çok neden bulunur. Bunların başında bildikleri iyi bir terapistin olmaması, birilerine soramamaları ya da kendilerinin veya tanıdıklarının evvelce yaşadıkları verimsiz terapi tecrübeleri bulunmaktadır.

Muğla’da en iyi psikolog araştırmalarımızı yaparken nelere dikkat etmeliyiz? İlk olarak kelimelerin manalarını bilmemiz gerek sözgelimi “psikolog” demek yalnızca “terapi” yapan kimse demek değildir. Psikologlar kısaca; problemleri ve psikolojik rahatsızlıkları çözmek için psikoloji konusunda bilgi, kuram ve araştırmaları kullanan bununla beraber çeşitli müesseselerde psikolojik araştırmalar yapan kişidir. 

Peki sizler hangi ruh haliniz için “psikolog”, “uzman psikolog”, “aile danışmanı”, “terapist” veya “psikolojik danışman” arıyorsunuz?  Her aradığınız “psikolog bu içinde bulunduğunuz karmaşıklığın hepsine karşılık verebilir mi?

Burada ehemmiyetli olan, sizin neye ihtiyaç duyduğunuz ve görüşmüş olduğunuz psikoloğun, psikolojik danışman, aile danışmanı veyahut psikiyatristin hangi yeterliliğe sahip olduğudur.


Peki İyi Bir Psikoloğun Özellikleri Nelerdir?

Evvela psikoloji veyahut Psikolojik Danışmanlık lisansı sonrası aldığı psikoterapi ve süpervizyon eğitimlerdir. Zira dünya genelinde üniversitelerin psikoloji ve psikolojik danışmanlık gibi lisans bölümlerinde psikoterapi eğitimi verilmez. 4 senelik lisans eğitimi süresince temel psikoloji bilgileri, psikolojik testler, sathi olarak psikoloji teorileri ve kolay terapi teknikleri öğretilir.

Netice bakımından üniversiteden yeni mezun olmuş bir psikoloğun yetişkin bir ferde yardım edebilecek psikoterapi bilgisi ve tecrübesi kısıtlıdır. Türkiye’ de psikoterapi eğitimleri ağırlıklı olarak özel kuruluşlar ve enstitüler tarafından; sınırlı olarak da yüksek lisans programlarında verilmektedir. Yüksek lisans programlarında verilen psikoterapi eğitimleri daha çok “bilişsel-davranışçı” alanla sınırlı kalmakla beraber ülkemizde psikanalitik manada kapsamı geniş bir eğitim veren yüksek lisans programı yok denecek kadar azdır.

Lisans eğitimi sonrası psikoterapi eğitimlerini bitiren kişiye psikoterapist denir. Bu açıdan bakıldığında iyi bir psikoloğun üniversite sonrasında hangi psikoterapi eğitimlerinden ne müddet geçtiği,  süpervizyon alıp almadığı, mesleksel bilgi ve tecrübesi ehemmiyetlidir.

Yukarıda anlatmak istediklerimizi şu şekilde özetleyecek olursak: Evvela araştırmayı çok iyi yapmış olmanız gerekli zira bulduğunuz her “psikolog”, “psikolojik danışman”,” aile danışmanı” veya “psikiyatrist” size ihtiyacınız olan desteği sunamayabilir.

Örneğin “çift terapisi” için ihtiyaç duyulan donanımı olmayan bir “psikolog” size ihtiyacınız olan desteği veremez. Aynı şekilde, “oyun terapisi”, “aile terapisi” “konularında yeterliliği olmayan bir psikolog da bu konuda destek olamaz. Bu yüzden bulduğunuz “psikolog”, “psikolojik danışman” “terapist” veya “uzman psikolog” ile alakalı iyi bir araştırma yapmanızı öneririm. Unutmayın ki bu vaziyet sizlerin daha iyi bir hayat kaliteniz olması açısından çok ehemmiyetli bir süreçtir.


Online Terapi veya Muğla Psikolog olarak bizimle iletişime geçebilirsiniz. İsterseniz buraya tıklayarak iletişim seçeneklerimizi görebilirsiniz.  İsterseniz 0(542) 602 3448 numaralı hattımızdan ister Whatsapp ister arayarak ulaşabilirsiniz.

Sağlıklı Günler Dilerim.

Psk.Dan. Enes Karaosmanoğlu

Yorum Ekle